Untuk mempercepatkan blog post anda submit di Google search engine

Blogger Sitemap Generator yang boleh membuat blog anda cepat di indeks oleh Google search engine.Sila ikut tutorial dibawah.


Cara terbaik untuk mengatasi pesan error di Google Webmaster Tool adalah dengan menggunakan Blogger Sitemap Generator. Dengan Blogger Sitemap Generator, kita boleh membuat sitemap untuk blog kami dan terbukti mampu mengatasi posting yang tidak di index.

my  sitemapBerikut ini adalah cara untuk menggunakan Blogger Sitemap Generator:1. Sila lawati http://digitalinspiration.com/tools/blogger/sitemap/index.php

2. Masukkan alamat blog anda ke dalam medan kosong yang tersedia, jangan lupa untuk menulis blog alamat lengkap anda, termasuk http:// dan diakhiri dengan / (slash) (contohnya http://jeritanblog.blogspot.com/), dan kemudian klik buat Blogger butang Sitemap.

3.

Records alamat sitemap, copy dan paste di notepad atau program lain, contohnya:

* Atom.xml redirect =? False & start-index = 1 & max-keputusan = 5004.
Jangan lupa klik link untuk submit kepada Bing dan Yahoo.

Bagi mereka yang mempunyai lebih dari 500 posting, alamat sitemap akan lebih dari satu,

Untuk langkah seterusnya, sila login ke webmaster Google untuk submit sitemap yang telah anda buat. Jika anda tidak mempunyai akaun Google, sila mendaftar di sini. Berikut adalah langkah-langkah terperinci:


1. Apabila anda berada di dashboard alat webmaster Google, sila cari blog yang anda ingin menghantar sitemap nya.

2. Klik Site Configuration


3. Klik sitemaps4. Salin dan tampal alamat sitemap yang telah anda buat di blogger generator sitemap (atom.xml redirect = false & start-index =? 1 &-max keputusan = 500), kemudian klik submit sitemap. Untuk blog dengan lebih dari satu sitemap (lebih daripada 500 posting), sila ulangi langkah ini sehingga semua dilakukan.5. Proses pengajuan sitemap dilakukan. Biasanya, diperlukan waktu sampai satu hari untuk mendapatkan pengajuan ini sitemap bekerja dan diindeks oleh Google. Sila login lagi keesokan harinya untuk memeriksa sama ada sitemap anda telah bekerja dan telah diindeks atau tidak.

Saya berharap bahawa dengan cara ini, Sitemaps blog anda akan cepat terindeks oleh Google, dan saya berharap mesin carian akan mendorong lebih banyak pengunjung ke blog anda.

Selamat mencuba!Semoga Berjaya.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2008/04/animated-love-cool-monkey-emoticons.gif

P/S: Kalau ada masalah komen kat bawah nie.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2010/01/bubble-bear-cute-yoyo.gif
P/S:Saya marah http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2008/04/cute-cat-2.gifkalau siapa yang copy tidak menulis sumber.


0 comments:

Jom Tukar-Tukar Link